Jednání s vedením závodu o mimořádné pomoci zaměstnancům

autor: | Zář 28, 2022 | Aktuality

V úterý 27.9.2022 ve 13:00 začalo druhé jednání odborových organizací s vedením závodu. Tématem byla mimořádná pomoc zaměstnancům kvůli pádivé inflaci a nekonečnému růstu cen zejména energií. Tento termín měl zaměstnavatel představit svůj návrh odborům. Tak se skutečně stalo a pan ředitel Carle nám oznámil návrh ve výši jednorázové platby 8.000,- Kč a navýšení tarifu pro rok 2023 k již dojednané výši o +2%.

Na to odborové organizace požádaly zaměstnavatele o 30 minut přestávky, aby se mohly interně poradit.

Po interní poradě se odbory dohodly na protinávrhu 40.000,-Kč jednorázově a 4% navýšení k již dojednané valorizaci pro rok 2023.

Zaměstnavatel nám oznámil, že toto není dobrá cesta pro budoucnost závodu a zaměstnanost a že firma bude muset znovu zvážit plánované investice a přehodnotit rozhodnutí o nových projektech pro závody v Jihlavě.

O jednání nyní musí vedení závodu informovat management divize.

Další termín jednání nám zaměstnavatel oznámí.