Očkování vakcínou od firmy Pfizer

autor: | Pro 2, 2021 | Aktuality

Vážení kolegové,

přinášíme Vám informaci zaměstnavatele k očkování druhým typem vakcíny Comirnaty od firmy Pfizer / BioNTech.

Začínáme očkovat Pfizerem!

Vážení zaměstnanci,

od pondělí 6.12.2021 již máme k dispozici vakcínu Comirnaty od společnosti Pfizer pro očkování proti covid-19 v JhP!

Ta doplňuje aktuální vakcínu Janssen od společnosti Johnson & Johnson, kterou v jihlavském závodě Bosch již očkujeme.
Očkování zdarma proti covid-19 v JhP je určeno pro zájemce z řad kmenových a agenturních zaměstnanců – primárně pro ty, kteří ještě nejsou očkovaní proti covid-19.

Doplňkově je možné očkování vakcínou Pfizer v JhP využít i pro posilující třetí dávku (i když přednostně pro tento účel, prosím, využívejte oficiální očkovací centra vzhledem k omezeným kapacitám očkování v JhP).
Očkování třetí dávkou Pfizer v JhP mohou využít kmenoví i agenturní zaměstnanci JhP, kteří již mají za sebou plné 2 očkovací dávky a od poslední dávky již uplynula doba 5 měsíců (nad 60 let / chronicky nemocní), resp. 6 měsíců (ostatní věkové skupiny).
Před očkováním třetí dávkou bude nutné předem lékaři v JhP ukázat platný certifikát o předchozím očkováním s potřebnou dobou uplynulou od poslední očkovací dávky.
Očkování třetí dávkou mohou absolvovat osoby, které byly předtím očkovány vakcínami Comirnaty (Pfizer/BioNTech), Spikevax (Moderna), vakcínou společnosti AstraZeneca nebo jednodávkovou vakcínou Janssen od společnosti Johnson&Johnson.

Informace o očkování proti covid-19 v JhP:
v případě zájmu se registrujte přes asistentku Vašeho oddělení / hlavního mistra (ti Vám zajistí termín očkování)
kapacita očkování je omezena
při registraci na očkování proti covid-19 v JhP upřednostňujeme neočkované zaměstnance před zaměstnanci, kteří by se chtěli nechat očkovat třetí dávkou
očkování probíhá v ordinaci závodního lékaře (na závodě I – Humpolecká, na závodě III – Pávov) a v pracovní době zaměstnance (celkový čas 25-30 min.)
před samotným očkováním zaměstnanec absolvuje antigenní test na covid-19

Při registraci na očkování vakcínou Pfizer budeme vzhledem k balení (6 dávek v jedné ampulce) vždy zohledňovat fakt, aby se v daný den využilo ideálně všech 6 dávek vakcíny.
Z tohoto důvodu se může stát, že budete na Váš termín očkování chvilku čekat, nebo může být naplánován velmi narychlo (vždy podle aktuální potřeby).

Upozornění: Účast na očkování je zcela dobrovolná. Vhodnost očkování doporučujeme konzultovat s lékařem. Žádostí o zařazení do seznamu zájemců uděluje zaměstnanec souhlas ve smyslu čl. 6 odst. 1 písm. a) GDPR se zpracováním svých osobních údajů nezbytných pro zajištění očkování (tj. osobní číslo, jméno a příjmení). Shromážděné údaje budou využity výhradně za účelem koordinace očkování a po ukončení akce budou zlikvidovány. Přístup k těmto údajům mají pouze osoby pověřené koordinací očkování.

Týden 24/2024

Čtvrtletní schůzka s vedením společnosti Čtvrtletní setkání odborů a vedení společnosti není až takovou samozřejmostí, jak se zdá. V naprosté...