Týden 05/2024

autor: | Úno 5, 2024 | Aktuality

CP3/EM – První setkání v roce 2024: Pohled do budoucnosti a novinky v automobilovém průmyslu

První letošní jednání vedení firmy v jihlavském závodě přineslo vzrušující pohled na aktuální situaci v oblasti výroby. CP3, dlouholetý klenot závodu, zůstává nosným produktem, avšak s předpokládanými výzvami v nadcházejících letech. Naopak, divize EM (Elektromobilita) nabírá na síle, s novými stroji a linkami v přípravě, které by mohly znamenat průlomový moment pro firmu.

Rok 2024 slibuje nové výzvy, ale přináší i naději na inovace a růst. S očekávaným útlumem CP3 se zaměřením na modernější produkty z portfolia společnosti je třeba se připravit na dynamické změny v průmyslu.

Automobil na trvalé užívání? Ano, je to možné!

V neotřelém kroku podpoření inovací a zlepšení pracovního prostředí si zaměstnanci firmy Bosch mohli vybojovat mnoho výhod v rámci projektu IdeaM. Od tankovacích karet CCS po parkovací místa v továrně až po elektrokola – několik šťastlivců si odnáší atraktivní odměny. Vrcholem bylo losování automobilu Škoda Octavia s dieselovým agregátem. Mrzí nás však, že my, kteří jsme stáli u zrodu tohoto projektu jsme zaměstnavateli dobří k losování a také si nás rád vyfotografuje. Ale předání ceny výherci již jde mimo nás – asi aby nás nikdo neviděl. To by se ve Škoda auto nestalo! Asi aby to bylo právně správně a aby si někdo třeba náhodou nevzpomněl a zase si nestěžoval.

IdM 2024 Auto

Odbory nejsou jen pro někoho – jsou pro nás všechny!

Výplaty za leden přinesly nejen plošné zvýšení tarifů dle kolektivního vyjednávání, ale i radost pro více než 1400 zaměstnanců, kteří se dočkali individuálního zvýšení mzdy nebo nadtarifu. Tato podpora zaměstnanců bude pokračovat i v nadcházejícím roce, kdy zaměstnavatel plánuje podobný balík peněz, distribuovaný podle stávajících pravidel.

S dynamikou vývoje a inovací v oblasti elektromobility, individuálních odměn a vyhlídek na rok 2024 nabízí firma Bosch svým zaměstnancům nejen pracovní prostředí, ale i perspektivy, které jdou ruku v ruce s moderními trendy v automobilovém průmyslu.

Odbory – Hlas pro každého zaměstnance!

Zaměstnanci jsou srdcem každé firmy, a proto je důležité mít silný hlas při rozhodování. Odbory jsou tu nejen pro jednotlivce, ale pro nás všechny!

Věnujte chvíli přemýšlení o tom, jak by se vaše pracovní životy mohly zlepšit s odbory na vaší straně. Odbory bojují za férové mzdy, bezpečné pracovní podmínky a mnoho dalšího. Společně můžeme dosáhnout více!

Přidejte se k nám a staňte se členy největší odborové organizace ZO OS KOVO Odbory Bosch!

Důležité oznámení pro fanoušky Xiaomi v Jihlavě!

S lítostí sdělujeme, že od 1. února 2024 se naše oblíbená prodejna Xiaomi v CityParku v Jihlavě zavřela. Ukončení provozovny je důsledkem vysokého nájmu, který se stal pro provozovatele neudržitelným. S tím skončila i naše možnost zakoupit si zboží Xiaomi s 10% slevou.