Týden 44/2022

autor: | Lis 3, 2022 | Aktuality

Co nás čeká do konce roku 2022

Po dlouhé Covid odmlce a restrikcích vlády se nám některá témata mohou vrátit do zaběhnutých kolejí. Firma BOSCH počátkem prosince uspořádá již tradiční „Mikuláškou“ pro děti našich zaměstnanců. V letošním roce je záměrem obsloužit o něco více dětí než v letech minulých. K tomuto se upravují kapacity. Akce proběhne v budově Domu Kultury Odborů v Jihlavě.

Před Vánoci je naplánován také již tradiční „svařák“ na jihlavském náměstí. Již v tuto chvíli probíhají intenzivní přípravy. Odbory Bosch vás budou s předstihem informovat o dalších podrobnostech.

Pro škarohlídy, kteří tvrdí, že si zaměstnavatel vezme inflační dvacetitisícový příspěvek ihned zpět z podílu na zisku mám špatnou zprávu. I když jsme dle vlády ve válce, a je pro republiku schválen válečný rozpočet, společnost BOSCH prozatím dokáže generovat zisk. K dnešnímu datu sice nejsou známa konečná čísla, ale dovolím si tvrdit, že druhá část podílu na zisku dokáže nám všem alespoň z části zacelit díru v rozpočtu. 10.12. nám všem dorazí na účty částka vysoce převyšující dohodnuté minimum z kolektivní smlouvy.

Šatny

šatna

Jak zajisté všichni víte, tak aktuálně probíhá výměna zámků šatních skříněk za elektronické. K tomuto již vydal manuál zaměstnavatel. K šatnám se, ale váže i jedna z nepříjemných věc z posledních dnů a týdnů.  Vyskytly se jisté nekalé živly, které se na těchto šatnách chtěly obohatit obsahem skříněk našich kolegů. Odbory Bosch oslovily zaměstnavatele s projektem elektronicky střeženého přístupu do prostoru šaten. Postupně jsme se dobrali k následujícímu: Během střídání směn budou šatny normálně otevřeny. Např: od patnácti hodin se automaticky uzavřou a otevřou se pouze po přiložení karty zaměstnance, který má na této šatně skřínku. Od 21:00 do 23:00 budou dveře opět otevřené. K datům z použití karty bude mít přístup pouze FCM pro případ nějakých nekalých akcí.

Něco z administrativy:

V minulém týdnu byla v naší organizaci ZO OS KOVO ODBORY BOSCH provedena revize hospodaření. Revizní komise kontrolovala stovky účetních dokladů prakticky celý den. Závěr DaRK je: „Dozorčí a revizní komise neshledala ve vedení účetnictví ani v hospodaření ZO žádné neshody. Jeden účetní doklad byl nalezen bez podpisu předsedy ZO. Po prověření správnosti a oprávněnosti tohoto dokladu v účetnictví byl doklad předsedou podepsán a DaRK tudíž konstatuje, že ZO dodržuje schválené zásady hospodaření a účetnictví je vedeno řádně dle interního předpisu a zákonných požadavků ČR“.  Podrobnější zprávu si od dozorčí a revizní komise z provedených pravidelných kontrol vyslechneme na konferenci, kterou plánujeme na přelomu měsíce dubna – května.

Informace, které čtete

Naše internetové stránky WWW.ODBORY-BOSCH.CZ jsou významným zdrojem informací o dění v Bosch Jihlava i aktivitách naší ZO. Za dobu poměrně krátké doby (asi 2 roky) máme již téměř 100000 přístupů na náš web. Každý týden zprávu od nás přečte asi 970 lidí a průměrně čtením našich příspěvků dohromady stráví 16 hodin každý týden. Je to pro nás velká odměna, a potěšení, že zprávy od nás čtete a zajímáte se o dění v Bosch Jihlava. Pokud byste měli nějaké podněty, co vám v našich pravidelných informacích chybí, budeme rádi za vaši konstruktivní kritiku.

Týden 24/2024

Čtvrtletní schůzka s vedením společnosti Čtvrtletní setkání odborů a vedení společnosti není až takovou samozřejmostí, jak se zdá. V naprosté...