ZÁJEZD – VIDA! park Brno

autor: | Bře 9, 2024 | Aktuality

Vážení kolegové a kolegyně. Připravili jsme si pro Vás zájezd do VIDA! parku v Brně.

Co je VIDA!

VIDA! je zábavní vědecký park u brněnského výstaviště a je úplně pro všechny. Na ploše přes 6200 m² na vás čeká přes 180 interaktivních exponátů, díky kterým můžete objevovat, jak funguje svět kolem nás. Unikátní stálá expozice je rozdělena do šesti tematických celků: Planeta, Civilizace, Člověk, Mikrosvět, Dětské science centrum pro děti od 2 do 6 let.

VIDA centrum park 2

V rámci stálé expozice si můžete na vlastní kůži vyzkoušet například zemětřesení nebo sílu tornáda. Zjistíte na vlastní oči a uši jak funguje lidské srdce. Můžete se podívat na elektrický oblouk o síle několika tisíc voltů anebo zjistit, jak funguje mikrosvět kolem nás.

V den, kdy do VIDA! pojedeme my jsou navíc přístupné dvě dočasné expozice! V Expozici BRAIN poodhalíte tajemství lidského mozku a můžete třeba zkusit pouhou myšlenkou rozpohybovat kyvadlo, otestovat svoji krátkodobou paměť anebo zjistit, jak snadno se mozek nechá ošálit. Tato expozice je v ČR vůbec poprvé. V druhé expozici s názvem Dny elektronové mikroskopie se můžete seznámit s tím, jak pomocí elektromagnetu ohnout svazek elektronů a zjistěte, jak se mění pohyb elektronů ve vzduchu a ve vakuu.

Věděli jste, že?

Jeden z inženýrů pracujících na vzniku elektronového mikroskopu dokonce pracoval u nás v JhP na oddělení technického nákupu? Třetina celosvětové produkce elektronových mikroskopů se vyrábí v Brně? Můžeme být hrdí i na další úspěchy v této oblasti. V roce 1951 tu vznikl první československý elektronový mikroskop. V roce 1954 přišli brněnští vědci s prototypem stolního elektronového mikroskopu TESLA BS 242, který na výstavě EXPO 1958 v Bruselu získal zlatou medaili. Dny elektronové mikroskopie přiblíží tento obor široké veřejnosti.

za Billou, Ťr. Legionářů
Jihlava, parkoviště u Billy, třída Legionářů
  • Termín zájezdu:          23.3.2024 (Sobota)
  • Odjezd:
    • 1. Jihlava, parkoviště u Billy, třída Legionářů v 9:00
    • 2. Bosch Pávov, 9:15 od hlavní vrátnice u firmy Bosch.
    • Návrat do Jihlavy dle dohody v autobusu.
  • Vstupné:
    • Dospělí:    CZK 250,-
    • Děti:          CZK 150,-
    • Rodinné:  CZK 650,-

Jak se přihlásit:

Rezervace pouze formou SMS na tel.: 730846603 ve formátu: „VIDA, Jméno a Příjmení, os. číslo, počet osob“